top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıPsikolog Sibel Bora

ONLÄ°NE TERAPÄ° HAKKINDA

Güncelleme tarihi: 24 Şub 2022

Online terapi terapist ve danışanın seansları internet aracılığıyla sürdürmesidir. Online terapi aslında uzun zamandır yapılıyor olmasına rağmen özellikle pandemi dönemiyle birlikte avantajları belirginleşmeye başladığı için daha sık kullanılmaya başlandı. Peki online terapinin avantajları nedir ve online terapi yüz yüze terapi kadar etkili midir?

*Online terapide terapistin ofisine gitmeniz gerekmediği için ulaşıma zaman ayırmanıza gerek kalmaz. Bu da danışanlara özellikle yoğun iş temposunun olduğu hafta içi günlerinde hizmet almak için büyük bir kolaylık sağlar.

* Eğer fiziksel bir rahatsızlığınız varsa veya pandemi döneminde evden çıkamıyorsanız sağlığınızı riske atmadan online terapi ile psikolojik dayanıklılığınızı artırabilirsiniz.

* Online terapiye internet bağlantısı olan her yerden erişebilirsiniz. Böylece örneğin tatile gittiğiniz için seansınızı iptal etmek zorunda kalmazsınız.

* Seanslar evinizin konforunda gerçekleştiği için kendinizi çok daha rahat hissedebilirsiniz.

* Yapılan araştırmalar sonucunda online terapilerin yüz yüze terapiler kadar etkili olduğu bulunmuştur. Terapide kullanılan yöntem, teknik ya da araç ne olursa olsun önemli olan terapist ve danışan arasındaki güven ilişkisidir.


13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page